bio, Eigen kweek, Groenten, Recepten
Leave a Comment

Eigen kweek: de radijs

DSC_0176_bewerkt

Naast koken is er ook nog het tuinieren.
Ik ben heel graag in de tuin bezig en heb al wat gekweekt de laatste jaren.
Vandaag heb ik enkele radijsjes geoogst. Zelf ben ik niet zo fan van de radijs op zich.
Ik eet het liever in combinatie met andere groenten.
Bijvoorbeeld geraspte worteltjes met schijfjes radijs, een aanrader!
Ik heb al gemerkt dat de radijsjes die je zelf kweekt, vaak veel pikanter zijn.
Dus misschien toch wel oppassen met de hoeveelheid.

Verder heb ik nog heel wat groenten en fruit in de kweek.
Ronde courgettes, aardbeien, blauwe besjes, basilicum, dille, bieslook, sla, kerstomaatjes, maïs, munt, een cranberry plant (waar nog steeds geen besjes aan hangen…), Italiaanse peterselie enz.

TIP:
Wanneer je zelf radijsjes wilt zaaien, moet je goed letten op de hoeveelheid en hoe diep je ze zaait.
Ik zaai in rijtjes, tussen elk zaadje toch wel een afstand van 3 à 4 cm, want een radijs kan toch behoorlijk groot worden. Ik maak eerst het zand wat vochtig en daarna zaai ik de zaadjes. Daarna leg ik er nog een laag zand over van ongeveer 2 à 3 cm. Anders kan het gebeuren dat radijsjes niet diep genoeg zitten en dus ook niet de kans krijgen om goed te groeien.

GEZIEN:
Onlangs was ik naar een programma van Jamie Oliver aan het kijken en hij doet ook het groen van de radijsjes onder zijn slaatjes. Je kan het gebruiken in de plaats van echte sla. Dat vind ik zelf heel interessant, want je moet dan niks weggooien van de groenten.

Smakelijk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s