bio, Recepten
Leave a Comment

Vegetarische BBQ op De Vergeten Peer

Op 31 augustus was het zover: De vegetarische barbecue van Buitengewoongrondig, een VZW die hard wilt werken aan een duurzame leefwereld voor mens, dier en natuur. Het is een project dat ik zelf heel boeiend vind om die redenen.
Wat mij er zo hard aan aanspreekt is het pure in dit verhaal. Er is veel (bijna alles zeg maar) gerecycleerd in deze tuin. Mensen komen hun ‘afval’ hier afgeven en dat verandert later bijvoorbeeld in een mooi bloempotje of een dakgoot voor de geiten hun hok. Ze zijn heel creatief met hun doen en laten en proberen zo ecologisch mogelijk te werk gegaan.

Ondanks de modder en af en toe een beetje regen kwam uiteindelijk toch nog een mooi zonnetje tevoorschijn. We konden allemaal genieten van de prachtige zorgtuin.
De tuin stond vol met zonnebloemen (mijn favorieten) en er viel nog veel te oogsten qua groenten en fruit. Zo hebben we veel courgettes, augurken, pompoenen, kolen, etc gezien. Ook groenten en planten die we zelfs niet kenden. We hebben er enkele uren rondgelopen en dan had je nog altijd niet alles gezien. Verder waren er veel bezoekers komen opdagen en dat betekent dat er meer en meer mensen interesse beginnen te krijgen in dit soort projecten.

En als er dan bij zo’n project nog eten is, dan ben ik helemaal verkocht!
Het was een heel gezellige bbq, met veel keuze uit de (zelfgekweekte) groenten en fruit en nog eens aanbod aan zowel vegetarische als veganistische burgers. Het is een plek waar niet alleen kinderen zich kostelijk amuseren, maar ouderen ook. Het is een doolhof aan mogelijkheden en ontdekkingen waar je steeds nog verrast wordt. Een aanrader voor iedereen die graag met natuur en bio bezig is!

http://www.buitengewoongrondig.be

DSC_0005 DSC_0021 DSC_0023 DSC_0073 DSC_0079 DSC_0140 DSC_0153

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s