Geen categorie
Leave a Comment

Dagen zonder vlees

 

“Challenge accepted!” is wat Barney uit How I met your mother zou zeggen.

Ja, dit jaar doe ik mee aan de 40 dagen zonder vlees.
De stap is voor de hand liggend omdat ik al vaak vegetarisch probeer te eten. Kwestie van mijn ecologische voetafdruk wat aan te passen. En het is nu eenmaal gezonder om af en toe dat vlees te skippen. Stiekem keek ik er wel naar uit. Het is een uitdaging waar ik voor sta én waarvoor ik wil slagen. Verschillende mensen in mijn omgeving zijn vegetariër en ik wil ook veel van hen bijleren over hun andere (en soms gezondere) manier van eten. Ik probeer het allemaal wat af te wegen want het is niet dat je een vegetarische burger koopt, dat deze ook gezond is. Ik kijk goed uit naar welke burgers en vleesvervangers ik de komende weken zal verorberen. Persoonlijk vind ik het ook niet storend als er helemaal geen vleesvervanger is. Zeker ‘s middags heb ik er geen enkel probleem mee om charcuterie te schrappen. Enkel het avondeten gaat misschien soms wat wringen worden, maar ik denk dat ik mij daar snel over zal zetten 🙂

Succes aan alle dagenzondervlees-collega’s! De komende weken zullen er dus ook enkel maar vegetarische receptjes verschijnen 😉

Wat at ik op de eerste dag zonder vlees? Een rijstschotel met paprika en vegetarische burgertjes.

Recept:
-60 gr rijst per persoon (liefst een volkoren soort)
-1 paprika
-1 sjalot
-1 teentje look
-2 kleine burgertjes in stukken gesneden.
-Sojasaus
-Kruiden

1) Kook de rijst en snijd ondertussen al de groenten in fijne stukjes.
2) Wanneer de groenten goed gebakken zijn voeg je de burgers toe.
3) Voeg de gekookte rijst toe aan je pan met groenten en laat even bakken.
4) Voeg tenslotte wat peper, zout en sojasaus toe.

Smakelijk!

Ps. Onderstaande link geeft de kalender weer van mijn 40 dagen zonder vlees. http://www.dagenzondervlees.be/delen/?type=individual&id=13176

Schermafbeelding 2015-05-04 om 20.07.16

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s