Geen categorie
Leave a Comment

Lezing Pascale Naessens

 

 

 

IMG_1912

Afgelopen donderdag was het zover. De lezing van Pascale Naessens in het OZ te Wilrijk.
Het was een dag waar ik al langer naar uitkeek. Eenmaal in de ruimte had ik me gezellig in het zonnetje gezet aan het raam. De overduidelijke meerderheid van het publiek waren, natuurlijk, vrouwen. Ik denk dat ik maar liefst  4 (!) mannen geteld heb.

Ze begon de lezing met enkele reacties van fervente lezers. Soms met veel complimenten, soms met iets meer kritiek. Maar hoofdzakelijk positief en dat is ook de reden waarom ze deze avond hier stond. Ze heeft al vele mensen geholpen met haar eetgewoontes en wilde dit met zoveel mogelijk mensen delen. En gelijk heeft ze!

Van begin tot eind zat ik op het puntje van mijn stoel. Ik heb me geen seconde verveeld en veel genoteerd. Een belangrijke quote van de avond, waar ik toch even van moest glimlachen, wilde ik even in het vet zetten:

“Vet maakt niet vet”

Je moet natuurlijk geen kilo’s boter beginnen binnen te werken, maar vetten zijn effectief gezond voor het lichaam. Als je al één van haar boeken hebt gelezen weet je dat ze een grote fan van kokos is. Zo legde ze uit dat je kokosvet kan gebruiken in de plaats van boter. Ik moet toegeven dat ik me dit weekend zo’n potje kokosvet heb aangeschaft. Bakken maar!

Haar belangrijkste stokpaardje kwam ook regelmatig aan bod: het combineren van ingrediënten zoals bijvoorbeeld vis-groenten, pasta-groenten en vlees-groenten. Ze wilde echt de nadruk leggen op het feit dat de klassieke tripartite van groenten-vlees-aardappelen niet goed is voor je lichaam. Nadat je deze combinatie hebt gegeten, beginnen je maag en darmen te protesteren. Hiermee bracht ze ook het combinatiedieet ter sprake. Dit is een dieet waar je zelf op zoek gaat naar de combinaties waar jou lichaam  akkoord mee gaat. Het is vooral aan te raden voor mensen met lichamelijke kwaaltjes zoals darmproblemen.

Tijdens het vragenrondje werden er interessante vragen gesteld. Wat geef ik mijn kinderen als lunch mee? Is rauw voedsel gezonder? Zijn melkproducten nog wel oké in deze tijden? Haar antwoord was vaak gelijkaardig. Je mag jezelf niets verplichten en je moet gewoon creatief leren omgaan met je producten. Rauw is inderdaad gezond, maar niet 7 dagen op 7. En die kinderen? Die geef je bijvoorbeeld wat meer fruit en groenten mee naar school.

Ik kan besluiten dat dit een zeer leerrijke avond is maar dat ze nog niet alles vrijgeeft. Ze wil dat iedere persoon zelf op ontdekking gaat naar wat hij/zij het beste vind voor het lichaam. Het is een attitude die me aanstaat want er niets saaier dan alles op een bordje voorgeschoteld krijgen.

 

IMG_1987 copy

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s