Workshop
Leave a Comment

Workshop: Kaas maken!

Afgelopen weekend heb ik eindelijk iets mogen doen wat ik al van kleins af aan altijd had willen doen; kaas maken. Of zeg maar geitenkaas! Een heerlijke softcheese waar we achteraf onze eigen draai aan mochten geven. Cranberries en walnoten? Yes! Of een beetje pimpen met look en verschillende groene kruiden? Yes Yes Yes! Via de Stadsboerderij Antwerpen ben ik bij de Britse Debbie terechtgekomen. Zij heeft 5 jaar geleden beslist om bijna volledig zelfvoorzienend te gaan leven en werd boerin met alles erop en eraan. Ze heeft verschillende geiten, varkentjes, eenden, kalkoenen, kippen enzovoort. Verder deelt ze graag haar kennis en geeft ze regelmatig workshops zoals zelf maken van salami, jam, harde geitenkaas, zeep en nog veel meer. Dus 17 oktober. Bij aankomst werd ik hartelijk ontvangen door haar 2 honden en zijn we er meteen aan begonnen. Op deze foto zie je dat we eerst de geitenmelk moesten opwarmen, niet koken! IMG_7150 Kaas heeft natuurlijk veel ‘rust’ nodig, dus tussendoor kregen we een leuke rondleiding en hadden we een gezellige lunch met zelfgemaakte kazen én zelfgemaakt brood. Echt heerlijk! Ik was persoonlijk fan van de harde kaas. Uiterst links en uiterst recht zie je al verschillende ‘soft cheeses’ met verschillende smaken.   IMG_7270IMG_7261

Making – off: de smaak er aan toevoegen en er een vorm aan geven. IMG_7265 IMG_7269

Mijn eindresultaat:

IMG_7263 IMG_7273

De beestjes:

IMG_7216 IMG_7236 IMG_7174 IMG_7203

Verschillende soorten kazen die nog even moeten rijpen. IMG_7148

 

Ik herhaal en ik blijf het graag herhalen. Het is een echte aanrader. Je leert je eigen voeding kennen, namelijk de oorsprong en alle ingrediënten. Je ziet dat de dieren het naar hun zin hebben en dat ze gelukkig zijn. En dat is uiteraard het belangrijkste! Keep up the good work! Interesse in zo’n workshop? Neem zeker eens een kijkje op haar Facebook-pagina: https://www.facebook.com/LoveLivingTheGoodLife?fref=ts

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s